DSC00376

Ett gott arbete sedan 1920

DSC09872

Vår värdegrund

ByggBrödernas kunder ska uppleva företagets medarbetare som välutbildade, kompetenta, motiverade och ansvarstagande. Personlighet och kunden i fokus ska genomsyra hur vi arbetar, oavsett om projektet avser privat boende, företag eller offentlig miljö. Vi gör affärer med människor.

DSC00197

Kvalitet och miljö

För oss handlar kvalitet om ett genomgående gott utfört arbete, i alla projekt. Engagemang, personlighet och kunskap är ledord för oss när det gäller kvalitet. Naturligtvis följer vi de kvalitets-och miljösystem som gäller för Sveriges Byggindustri, som ISO 9001 och 14 001; kvalitetsmärkningar inom miljö och kvalitet.

 

 

Vår historia började 1920

1920 skulle Falkenbergs Sparbank bygga ett nytt ”bankpalats” vid Storgatan i Falkenberg. Den nybildade firman Bröderna Bengtsson lyckades att räkna till sig bankhuset och det blev inte bara firmans första stora jobb, det blev också ett praktfullt monument i Falkenbergs innerstad som vi ännu kan njuta av.
Detta var alltså början. Genom ett gott utfört arbete växte firman och fick sedan vara med och bygga upp Falkenberg.
Namnet ByggBröderna i Falkenberg blev officiellt 1962.
1930 stod en annan ståtlig byggnad klar. Grand hotell uppfördes på den plats som det tidigare legat ett garveri på. Garveriet flyttades till Igeldammsvägen och byggdes senare om till gymnasieskola och bibliotek. Entreprenadsumman för Grand hotell var 440 270 kronor.1924 byggdes värdshuset Hwitan om. Det innehöll då ett systembolag.
Strandbaden fanns sedan tidigare och vände sig till en mer välbeställd publik. Därför planerades bygget av en mer folklig restaurang. Byggbröderna la det lägsta anbudet, 134 900 kronor och fick jobbet att bygga Skreabaren år 1950.